Data analyse

Samen marketingverspilling tegengaan,
?

Natuurlijk wil jij zeker weten dat jouw marketingstrategieën effectief zijn. Ontdek hoe data analyse jou hierbij helpt.​

Waar kunnen we je mee helpen?

Van data naar relevante inzichten

Optimalisatie van marketinguitgaven

Je zet je marketingbudget efficiënter in als je kunt identificeren welke strategieën de hoogste ROI opleveren en welke aangepast moeten worden.​

Beter inzicht in klantgedrag

Door effectieve data-analyse krijg je inzicht in het gedrag en de voorkeuren van je klanten op je website en andere kanalen, zoals advertenties en e-mails.

Persoonlijkere communicatie

Met behulp van data analyse kun je je klantprofielen verfijnen, waardoor marketingboodschappen en aanbiedingen afgestemd kunnen worden op individuele voorkeuren. Dit verbetert  de klantbeleving, en verhoogt je conversiekansen.​

“Een goede data analyse geeft inzicht
in elk aspect van je marketingstrategie,
zodat je vol vertrouwen kunt zeggen:
‘Ja, dit werkt!’ ”

– Roos Haasnoot, Marketing Data Expert

Meetbaar marketing succes

We zeggen het nog een keer: meten is weten!

Een veel gemaakte fout: je investeert in een grote marketingcampagne, en vergeet na te denken hoe je het resultaat gaat meten. Na afloop heb je niet de juiste, of zelf helemaal geen data, waardoor je niet weet wat wel werkte en wat niet. Zonde!

Belangrijk dus, om hier vooraf goed over na te denken. Wat je marketingactiviteit ook is. Alles is meetbaar: je advertenties, de mails die je verstuurt, de landingspagina’s op jouw website, etc.

Verfijn jouw marketing met data

Vantevoren nadenken over een meetplan en het uitvoeren van een goede data-analyse helpen je om inzicht te krijgen in jouw marketingstrategie. Je krijgt inzicht in het effect van je boodschap en de ingezette kanalen, terwijl je tegelijkertijd jouw doelgroep beter leert kennen.

Vertrouw op zero en first party data

In het huidige digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit om zero- en first-party data te gebruiken. Dit betekent dat je zelf data verzamelt. Hiervoor heb je inzicht nodig in hoe je je succes meet, en dat je voldoet aan alle regels en voorschriften rondom data privacy.

Lastig? Wij helpen je graag om een meetkader te creëren en zorgen ervoor dat je doelen haalbaar en meetbaar zijn en je aan alle regelgeving voldoet.

Eraan toe om zeker te weten dat
jouw campagnes effect hebben, ?

Wouter Vos

Even sparren of direct jouw vraag stellen? Bel 010-752 39 41, of vul onderstaand formulier in en we nemen contact op met jou.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.